Bent u voorbereid op datarampen?

Onderwerpen: Data Management

Download PDF

Bent u voorbereid op datarampen | Iron Mountain

Slimme databeschermingsstrategieën die u helpen verborgen risico‘s uit te sluiten

Data: nu en de groei richting de toekomst

In 2020 hebben we volgens idc-schattingen 44 keer meer data dan in 20051 — dat is meer dan 35 zettabyte

Analisten voorzien een gigantische datagroei, die ze beschrijven als een zettabyteapocalyps. Duizelingwekkende cijfers, die echter goed te verklaren zijn:

  • Meer dan ooit zijn we afhankelijk van data — bijvoorbeeld HDvideo, medisch beeldmateriaal, mobiele toepassingen en meer.
  • U en uw collega‘s creëren steeds grotere hoeveelheden data.
  • Mobiele technologie maakt het mogelijk om altijd en overal data te genereren. Dat doen we dan ook steeds vaker.

Uw organisatie opereert in een zakelijke omgeving die sterk afhankelijk is van data. U weet dat effectief databeheer belangrijk is maar u realiseert zich ook dat onvoorziene omstandigheden zelfs bij de beste databeheerstrategieën gebreken aan het licht kunnen brengen.

Back-ups: Online of Offline? Intern of Extern?

Als we het over back-upgegevens hebben, gaat het meestal om toegankelijkheid. Hoe eerder we bij herstel de data kunnen ophalen,des te beter.

Uw bedrijf is afhankelijk van een schijf als de primaire opslagmethode. Maar voor het beschermen van bedrijfskritische data heeft u meer nodig dan een schijf alleen.

Staat u wel eens stil bij de potentiële risico‘s van backups op schijf? Vanwege het blijvende karakter ervan, staan uw bedrijfskritische back-ups voortdurend bloot aan schade door malware, software en menselijk falen.

Om het risico te verminderen kunt u extra back-ups extern en offline opslaan. Hiermee creëert u statische herstelpunten die minder bevattelijk zijn voor fouten.

Wist U Dat...

De kosten van het sony datalek uit 2014, waarbij enorme hoeveelheden personeelsgegevens openbaar werden, mogelijk tot meer dan $ 100 miljoen bedragen2.

Back-ups Extern Bewaren

Het extern, offline en veilig bewaren van back-up data is een essentieel element van elke effectieve strategie voor databescherming.

Als u uw back-upmedia veilig wilt vervoeren naar een externe locatie, dan hebben wij de middelen om u daarbij te helpen. We volgen een streng bewakingsprotocol dat scans inzet bij elke overgang. Ook geven we u een nauwkeurige audittrail vanaf het tijdstip van ophalen tot het moment waarop ze binnenkomen in onze faciliteit.

Vervolgens bergen we uw tapes en andere media op in veilige, speciaal ontworpen kluizen met klimaatbeheersing. We beheren deze volgens gestandaardiseerde en bewezen protocollen en best practices. Hierdoor zijn uw bedrijfskritische data veilig voor hackers en blijven ze beschermd tegen verlies, diefstal en beschadiging.

En wanneer het moment daar is dat u die data nodig heeft voor het herstel of of het terugzetten van bestanden, dan helpen we u om de vereiste tapes snel terug te vinden en ze conform interne en externe tijdschema’s terugkrijgt.

Bent u voorbereid op calamiteiten?

Goede voorbereiding is het geheim van effectieve rampenbestrijding. U moet weten hoe u moet handelen bij herstelacties en u heeft een plan nodig dat zijn waarde heeft bewezen.

Hebt u gedetailleerde procedures die aangeven hoe u herstelacties uitvoert bij een calamiteit? Als dat het geval is: weet u zeker dat het plan echt werkt op die kritische momenten wanneer tijd zeer kostbaar is?

Wat uw antwoorden ook zijn op deze vragen, u moet er zeker van zijn dat u een grondig en beproefd rampenplan hebt dat u meteen kunt inzetten als dat nodig is. Dit plan moet u verzekeren dat u direct operationeel kunt zijn, conform interne en externe vereisten, en ook nog eens zo snel mogelijk.

Wat gebeurt er als...

  1. Er een kleinschalig incident optreedt, bijvoorbeeld een virusaanval of een defect in het besturingssysteem waardoor slechts een deelvan uw infrastructuur aantast?
  2. Er een calamiteit plaatsvindt, maar uw plan al meer dan een jaar niet is getest?
  3. U een belangrijke dataset uit een cloudback-up wilt terugzetten, maar de stroomvoorziening en netwerkconnectie instabiel zijn?

1http://www.computerweekly.com/news/2240217788/Data-set-to-grow-10-fold-by-2020-as-internet-of-things-takes-off
2The Wall Street Journal. The Morning Download: Sony-inbreuk kan oplopen tot $ 100 miljoen. 10 december 2014.

Download het volledige document