Geen Angst Meer Voor Cyberaanvallen Op Uw Bedrijf Met Back-Ups Op Tape

Onderwerpen: Data Management

Met de grootschalige inbreuk op gegevensbeveiliging zoals recent in het nieuws, vraagt u zich mogelijk af wat uw bedrijf kan doen om zich te beschermen tegen deze geavanceerde cyberaanvallen. Uw bedrijf kan hierdoor vleugellam raken en alle gegevens van uw werknemers en klanten kunnen worden gelekt aan partijen die daar maar al te graag gebruik van maken.

Helaas kan een back-up in de cloud u hier niet altijd tegen beschermen, zoals een van de grootste slachtoffers die recent werd gehackt kan bevestigen. Ondanks het feit dat deze organisatie een back-up van de data in de cloud had en strikte veiligheidsmaatregelen hanteert, was (en is nog steeds) de ontwrichting van de dagelijkse werkzaamheden aanzienlijk. Deze organisatie is nog steeds bezig met het bepalen van hun vervolgstappen

Het eenvoudig spiegelen van de data van de ene schijf naar de andere schijf, het repliceren of het maken van momentopnames is onvoldoende om het gevaar van hackers af te wenden als zij gegevens willen beschadigen of wissen. Bovendien kan de op momentopnames gebaseerde mirrortechnologie een bedrijf niet beschermen. Als hackers willen, kunnen zij de momentopnames in het primaire opslagsysteem vernietigen. De beschadigde primaire gegevenskopie kan vervolgens ook de secundaire kopie onbruikbaar maken. Voor een volledige bescherming heeft een bedrijf een offline en extern opgeslagen kopie van hun gegevens nodig. De tape is hierop het antwoord.

Waarom Is Externe Tape Opslag De Oplossing?

De recente hacks hebben aangetoond dat het voor grote bedrijven een must is om een back-up van hun data op fysieke tapes te hebben. Tapes kunnen niet gehackt of vernietigd worden als ze 'offline' zijn. Hackers hebben geen toegang tot deze tapes, opgeslagen in veilige, fysieke kluizen, zoals de kluizen van Iron Mountain. Cloud of schijf-naar-schijf-oplossingen zijn goede oplossingen, maar hierop opgeslagen gegevens blijven kwetsbaar. Aan deze oplossingen kunnen dus niet alle bedrijfsgegevens worden toevertrouwd, omdat deze vormen van opslag online zijn en dus toegankelijk voor hackers.

Bij een recente hacksituatie bij een groot mediaconcern, brachten de hackers software in circulatie. Hiermee probeerden ze bedrijfsgegevens te vernietigen en alle kopieën van de gegevens in bezit te krijgen om vervolgens losgeld te eisen. Als deze organisatie terug had kunnen vallen op een externe en offline oplossing, zou de laatste kopie nagenoeg onbereikbaar zijn geweest voor de hackers.

Tape Opslag Is Een Noodzaak

Ondanks aanzienlijke verbeteringen op het gebied van de technologie voor tape opslag, zijn er in de gehele industrie nog steeds mensen die hier onvoldoende vertrouwen in hebben. Zij beargumenteren dat het beheren van tapes moeilijker is dan het beheren van back-ups in de cloud of van schijf naar schijf. Ook denken ze dat het voor hun IT-professionals moeilijker is om toegang te krijgen tot de gegevens op tape en dat de tape onbetrouwbaarder en duurder zou zijn. Tapetechnologie heeft de laatste jaren aanzienlijke ontwikkelingen doorgemaakt en er is grote vooruitgang op deze specifieke gebieden geboekt. Volgens de Tape Storage Council is het nu zo dat de betrouwbaarheidniveaus van de tape het niveau van de meeste harde schijven één tot drie keer overtreffen. De BER (Bit Error Rate - bit fout-frequentie) voor bedrijfstapes heeft een frequentie van 1x1019 en 1x1017 voor LTO-tapes. Dit kan worden vergeleken met 1x1016 voor de meest betrouwbare vezelkanaal harde schijven van een bedrijf."

Het is waar dat de meeste bedrijven tape niet gebruiken als hun primaire bron voor herstel van dataverlies en misschien zouden zij dat ook niet moeten doen. Tape heeft langer nodig om te herstellen en meestal werken onze klanten hun tapes niet dagelijks bij, maar wekelijks. Tape is meer geschikt als tweede of derde opslag of voor archivering: uw laatste verdedigingslinie, offline en extern. In een recent onderzoek van QuinStreet onder IT-professionals, was volgens 37 procent van de respondenten tape de meest populaire technologie voor secundaire back-up. Ook is het de op een na meest populaire keuze voor tertiaire back-up.

Denk aan tape als een garantie. Tape is een noodzaak voor uw bedrijf, vooral als hackers u in het vizier krijgen. Bij een dergelijke ramp kunt u beter gegevens hebben van een week oud, dan dat u na een cyberaanval helemaal met lege handen staat. Zeker als de beveiliging van de fysieke tapes van het hoogste niveau is. Onze deskundigen zeggen vaak: “Eén ding kun je niet in de winkel kopen en dat zijn je eigen gegevens.” Verstandige IT-managers zorgen altijd voor een back-up op tape. Iron Mountain adviseert u om twee kopieën van elke dataset te hebben.

En vergeet niet dat de tape uiterst kosteneffectief is en de kosten voor een tape gering zijn in verhouding tot het potentiële bedrijfsverlies ingeval van een ramp.

Investeer In Externe Tape Opslag Van Iron Mountain

Om te garanderen dat uw gegevens uit de virtuele 'handen' van hackers of dieven blijven, moet u zorgen dat ze alleen offline en extern toegankelijk zijn. Het kiezen van een partner om uw gegevens veilig in een ramp bestendige faciliteit op te slaan, is de enige waterdichte oplossing.

Iron Mountain Adviseert: Externe Tape Opslag

Met de offsite data protectie service van Iron Mountain kunt u uw back-up gegevens veilig opslaan, onder optimale omgevingscondities beschermen en opvragen als dat nodig is. Uw winst:

  • Gemoedsrust - na elke situatie, op elk moment, onafhankelijk van de locatie, kunt u snel en veilig herstellen.
  • Een gestroomlijnd proces voor het opzoeken, herstellen en leveren van gegevens die op een specifieke tape staan.
  • Volledige databeveiliging tijdens de overdracht en in de opslag.

De gegevens van onze klanten worden door ons in streng beveiligde faciliteiten opgeslagen. Deze faciliteiten bieden tevens een verhoogde beveiliging tegen aardbevingen, overstromingen en andere natuurrampen. Bovendien biedt de interface SecureSync® u de mogelijkheid om uw gegevens online te beheren en snel een specifieke tape te vinden op het moment dat u die nodig heeft. Terwijl uw media naar en van een veilige faciliteit van Iron Mountain worden verplaatst, zorgt onze InControl®-oplossing dat u op de hoogte blijft van de belangrijkse overdrachtspunten door het scannen van de media.

Heeft u vragen over externe tape opslag? Lees meer informatie over dit onderwerp in het Kenniscentrum, of neem contact op met het Data Backup & Recovery Team van Iron Mountain. Een product- en servicespecialist die uw specifieke uitdagingen begrijpt, staat met deskundig advies voor u klaar.