Veilige Externe Data-Opslag: Zo Blijft U Aan Het Werk

Aardbevingen, overstromingen, terroristische aanslagen, stroomuitval: het noodlot kan zonder waarschuwing toeslaan. De beste verdediging van uw bedrijf is een proactief en dynamisch bedrijfscontinuïteitsplan.

Als u in een willekeurige week de krantenkoppen leest, is de kans groot dat u ten minste één voorbeeld ziet van hoe mensen en organisaties zijn getroffen door het onverwachte.

Variërend van terroristische incidenten of een overstroming tot een eenvoudige kortsluiting of een lekkend dak: het kan uw bedrijf dagen of zelfs weken uit de lucht halen. Voor sommige organisaties kan zelfs een uurtje storing een verwoestend effect hebben op het bedrijfsresultaat.

Het is bij dergelijke gebeurtenissen erg verleidelijk om toe te geven aan zorgen. Maar ondanks het ontnuchterende karakter van dit soort gedachten, hoeven plannen voor onverwachte gebeurtenissen niet gegrond te zijn in angst. Beschouw het als onderdeel van de best practice en het risicobeheer van uw bedrijf: zinvolle maatregelen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf wordt beschermd als er iets onverwachts gebeurt. Tapeback-upsystemen, externe tape-opslag en vaulting, online back-upsystemen, gegevensherstel: dit zijn niet alleen tools die veel zekerheid bieden bij noodgevallen, maar ze zijn ook van grote waarde voor uw dagelijkse werk.

Bent u nog niet overtuigd? Neem even een paar minuten om de downtimekosten per uur, per dag of per week te berekenen. U zult vrijwel zeker zien dat er een belangrijk argument is om te investeren in herstelplanning.

Gegevens, Het Draait Allemaal Om Gegevens

U weet natuurlijk al dat gegevens de levensader van uw bedrijf zijn en dat u deze levensader moet beschermen. Niet alleen omdat deze al uw klantgegevens en cruciale bedrijfsgegevens bevat, maar ook omdat zelfs een kort verlies van toegang tot deze gegevens ervoor kan zorgen dat u niet meer voldoet aan de voorschriften van de sector of van de EU, en dit kan resulteren in boetes of strafmaatregelen.

Een goed gebalanceerde strategie voor gegevensback-up en -herstel met daarin onder meer externe tape-opslag, online back-up en gegevensherstel, zal het risico op downtime drastisch verkleinen. En na een storing kunt u uw werk zo snel mogelijk weer oppakken. Het is een kwestie van vasthouden aan de basisregels: back-ups maken van uw gegevens naar handige opslagindelingen, deze gegevens offsite verplaatsen en ervoor zorgen dat u deze snel kunt herstellen na een incident.

Aan De Slag

Om deze cruciale strategie voor gegevensbescherming op te zetten, kunt u met deze drie stappen beginnen:

 1. Verkoop het concept: stel goedkeuring en financiering zeker
 2. IT-professionals merken soms dat senior executives graag vasthouden aan de status quo en negatief staan tegenover verandering, vooral als die verandering een grote impact heeft op hun budget. Wellicht dat u een argument moet aandragen voor een beter bedrijfscontinuïteitsplan. Richt u zich in dat geval op de downtimekosten en presenteer het project als een kosteneffectieve strategie voor risicobeheer.

  In een rapport dat in 2011 werd samengesteld door CA Technologies werd geschat dat Europese organisaties met meer dan 50 medewerkers meer dan 37 miljoen manuren per jaar verliezen vanwege IT-storingen en gegevensherstel. Gemiddeld genomen verliest iedere onderneming meer dan 552 manuren per jaar. Bedrijven schatten dat hun medewerkers tijdens deze onderbrekingen in kritieke zakelijke systemen op minder dan 2/3 (63%) van hun normale productiviteit kunnen werken.

 3. Streef naar diversiteit: verken hybride opties en lagen
 4. Steeds meer IT-managers kiezen een hybride benadering van gegevensbescherming en passen verschillende technologieën toe, zoals externe tape-opslag in combinatie met cloudopslag, om zo een gelaagde strategie te creëren. Waarom? Flexibiliteit en kostenbesparing zijn belangrijke factoren. Cloudopslag is geschikt voor kortetermijngegevens die meestal uit kleinere, veel gebruikte, gegevenssets bestaan. Aan de andere kant zijn tapeback-up oplossingen veel betrouwbaarder en een voordeligere oplossing voor langetermijnarchivering.

  En vergeet niet om ervoor te zorgen dat uw archieven voldoen aan de regelgeving. Tape gaat tientallen jaren mee, wat het een veilige technologie maakt voor jarenlange opslag. Externe tape-opslag is een archiefoplossing die met vlag en wimpel slaagt waar het aankomt op naleving van de voorschriften van de sector en de EU, met name de voorschriften die jarenlange archivering van gegevens vereisen.

 5. Verleg de focus: richt u op externe oplossingen
 6. Hoe zorgt u ervoor dat uw gegevens niet verloren gaan wanneer uw hoofdvestiging door een ramp wordt getroffen? Bewaar back-upkopieën van uw gegevens op een veilige externe opslagfaciliteit ver uit de buurt van het vuur, de overstroming of een lekkende buis die chaos creëert in uw kantoor.

Een Checklist Voor Bedrijfscontinuïteit

Overweeg deze eenvoudige stappen voor de ontwikkeling en het handhaven van een succesvolle herstelstrategie voor rampen:

 • Geef uw gegevens prioriteit. wat zijn uw gegevens, waar slaat u ze op en hoe maakt u er een back-up van? Begin met een inventaris van uw gegevens en maak een analyse van de levenscyclus, van creatie tot vernietiging. Levenscyclusbeheer voor tape is hier onderdeel van.
 • Ga vandaag nog aan de slag. Belanghebbenden van hoog tot laag moeten uw bedrijfscontinuïteitsplannen accepteren, begrijpen en eraan deelnemen. Breng het onder de aandacht en zorg dat collega's zich ervan bewust zijn en u steunen.
 • Houd het eenvoudig. Tijdens een ramp is er geen tijd om ingewikkelde handleidingen te lezen. Houd uw instructies kort en duidelijk.
 • Communiceer tijdens een crisis. Wat doet u als normale communicatievormen zoals e-mail niet meer beschikbaar zijn? Breng betrouwbare vormen van back-up communicatie tot stand. Sommige bedrijven zetten een gratis informatienummer op voor medewerkers om updates te ontvangen.
 • Begin onsite. Vraag uw partner voor gegevensherstel om uw onsite gegevensopslagsysteem te evalueren en te kijken wat er in een noodgeval zou kunnen worden gered. Stel vervolgens vast wat u moet veranderen.
 • Ga offsite. Veilige, externe gegevensopslag is altijd de sleutel tot effectieve voorbereiding op noodgevallen.
 • Blijf testen. Beschouw het als een brandoefening. Voer ten minste ieder kwartaal evaluaties uit van uw procedures en systemen, met jaarlijks een uitgebreidere test.
 • Evalueer en herzie. Houd uw herstelplan voor noodgevallen up-to-date en sla het op een plek op waar u gemakkelijk bij kunt komen wanneer u het nodig hebt. De technologie, voorschriften en uw bedrijf veranderen, en dus moet uw bedrijfscontinuïteitsstrategie meeveranderen. Uw partner voor externe gegevensopslag kan u op de hoogte houden van nieuwe en veelgebruikte ontwikkelingen.

Back-Uptapetechnologie: Met Grote Vaart De Toekomst In

Waarom back-ups op tape en waarom nu? De capaciteit en snelheid van deze indeling blijven toenemen, terwijl de totale eigendomskosten nog steeds lager zijn dan die van schijfgebaseerde en cloudoplossingen. Met de LTO-6-generatie zijn de prestaties van tape nu nog beter.

Ver Van Huis: Kijk Eens Naar De Voordelen

Externe tape-opslag is de beste keuze voor back-up en herstel van gegevens en voor bedrijfscontinuïteitsplannen. Een hoogwaardige dienst voor gegevensback-up en -herstel:

 • Beschermt en traceert uw media tijdens transport en in opslag met behulp van online gegevenstrackingsoftware, zodat u kunt documenteren wat u na een storing als eerste nodig hebt.
 • Reageert snel op audits en documentaanvragen.
 • Handhaaft naleving door een strikte beheerketen.
 • Vermindert uiteindelijk zowel de risico's als de kosten van het beheer van externe media.

Benadruk de volgende voordelen bij uw managementteam en collega's als u argumenten aanvoert voor externe gegevensopslag:

 • Creëer gemoedsrust. Wanneer uw gegevens veilig offsite zijn opgeslagen, hebt u meer vertrouwen dat het bedrijf klaar is voor iedere uitdaging. En u hoeft niet bang te zijn dat het bedrijf uw klanten in gevaar brengt.
 • Profiteer van optimale klimaatbeheersing. Omgevingsfactoren als warmte, vocht, kou en zelfs stof kunnen op de lange duur hun tol eisen van back-uptapes en papier. Bewaar uw back-uptapes in een faciliteit die deze factoren neutraliseert.
 • Profiteer van een faciliteit die voldoet aan de voorschriften van de industrie. Uw bedrijf weet wellicht niet eens dat de voorschriften van de sector vereisen dat u uw back-upgegevens op een veilige externe locatie opslaat. Het kan u een hoop kopzorgen en boetes besparen als u dit soort informatie van een deskundige partner op het gebied van gegevensopslag krijgt.
 • Verkrijg eenvoudig toegang. Een opslagfaciliteit die in de buurt ligt, betekent niet per definitie snellere toegang. Uw back-ups op kantoor bij de hand hebben betekent niet dat u vindt wat u nodig hebt als u haast hebt. Een externe gegevensopslagpartner organiseert uw bestanden en levert snel wat u nodig hebt, wanneer u het nodig hebt.
 • Profiteer van lagere kosten. Uitbestede archivering op een externe locatie is waarschijnlijk de meest voordelige optie. U hoeft niet zelf een archief op te bouwen en u hoeft er ook geen personeel voor te vinden.
 • Creëer bewegingsruimte. Door uw datacenter te bevrijden van de archivering van back-uptapes maakt u mogelijk heel wat kostbare ruimte vrij.

De Fundamentele Principes Van Veilige, Betrouwbare Externe Opslag

Wat doet u nadat u op het hoogste niveau acceptatie hebt gekregen voor het idee van veilige externe gegevensopslag? Zoek een partner die het volgende kan bieden:

 • De beste veiligheidsmaatregelen die de beveiliging van back-uptapes en andere opslagmedia waarborgen, niet alleen tijdens transport maar ook in opslag.
 • Webgebaseerde gegevenstrackingsoftware op een externe locatie die back-ups voor herstel beschikbaar stelt op het moment dat u dit nodig hebt.
 • Auditondersteuning die opslagmedia traceert en deze verplaatst van uw locatie naar de opslaglocatie, om de beheerketen te onderbouwen die u hoogstwaarschijnlijk nodig hebt om aan de voorschriften te kunnen voldoen.
 • Een wagenpark van speciaal ontworpen transportvoertuigen.
 • 24 uursservice voor noodgevallen.
 • Een opslagfaciliteit met één gebruiker met een strikt bezoekbeleid, meerdere beveiligingsmaatregelen, geavanceerde brandonderdrukkingssystemen, nabijheid van lokale hulpdiensten en vooraf gescreende medewerkers.
 • Veilige kluizen met klimaatbeheersing, ondersteund door een foutbestendige IT-infrastructuur.
 • Elektronische controle van aanmeldgegevens voor alle personen die betrokken zijn bij een overdracht van media.

Wacht Niet Tot Morgen, Begin Vandaag

Het is tijd om actie te ondernemen. Een herstelplan helpt uw bedrijf om de touwtjes in handen te houden. Het leven kan onvoorspelbaar zijn, maar met het juiste plan voor uw administratie bent u opgewassen tegen alles wat de natuur, de mens of gewoon pech u geeft.

Iron Mountain Stelt Voor: Roep De Hulp Van Deskundigen In

Iron Mountain heeft ondersteuning geboden bij meer dan 250 grote hersteloperaties en 25.000 hersteltests. Deze expertise kan u helpen:

 • U voor te bereiden op natuurrampen en weergerelateerde incidenten.
 • Uw plan voor noodgevallen op te zetten.
 • Uw herstelplan te testen om de continuïteit van uw activiteiten te waarborgen.
 • Best practices voor gegevensherstel te faciliteren, ook als er sprake is van meerdere locaties.

Externe tape-opslag van Iron Mountain maakt gebruik van de SecureSync®-tapebeheerportal, een online mediabeheertoepassing die u helpt tapebeheer tussen uw locaties en Iron Mountain-faciliteiten te automatiseren en die snel toegang geeft tot uw herstelplan bij noodgevallen.

Hebt u vragen over de back-up en het herstel van gegevens? Lees meer informatie over dit onderwerp in het Kenniscentrum of neem contact op met het Data Backup & Recovery Team van Iron Mountain. Een product- en servicespecialist die uw specifieke uitdagingen begrijpt, staat met deskundig advies voor u klaar.