De Top 5 Best Practices Voor Gegevensback-Up Voor uw Gereguleerde Omgeving

Onderwerpen: Data back-up en archivering

Big Data hoeft niet meteen 'grote kopzorgen' te betekenen, vooral niet als u kijkt naar de vijf stappen die wij aanraden voor efficiënter beheer van uw gegevens door middel van back-up op tape; stappen die ideaal zijn voor de aanpak van de vereisten voor bescherming van kritieke gegevens.

Voor bedrijven in sterk gereguleerde sectoren kunnen het beheer van de toenemende gegevensstroom en de vloedgolf aan voorschriften uit de EU en de lidstaten frustrerend zijn. Maar met een slimme aanpak kunt u een pijnloze manier vinden om back-ups te maken van kritieke bedrijfsgegevens die bovendien deze voorschriften naleeft.

Back-up, archivering en herstel van gegevens bestaat uit een reeks essentiële IT-taken die vragen om uitstekende planning en uitvoering. Als uw team een robuuste gegevensbeveiligingsstrategie kan ontwikkelen, implementeren en onderhouden, kunt u in het geval van een crisis de held worden in plaats van de zondebok.

Wanneer u een programma voor back-up en herstel ontwikkelt dat voldoet aan de regelgeving, overweeg dan al uw technologische opties, inclusief back-up op tape.

 1. Plan voor grote hoeveelheden gegevens.
 2. Volgens het Amerikaanse consultancybureau Horison Inc. groeit de hoeveelheid digitale gegevens elk jaar met meer dan 40%. U hebt in uw eigen bedrijf waarschijnlijk ook de toenemende hoeveelheid gigabytes aan e-mails en socialemediacontent opgemerkt, die beiden meestal onder dezelfde regelgeving vallen als conventionele opslagindelingen. De vereiste om misschien wel terabytes aan gegevens op te slaan, vraagt om slimme archivering en een focus op totale eigendomskosten.

  De hoeveelheid gegevens mag dan steeds toenemen, maar het is uw taak om dit bij te houden. Tape kan u daarbij helpen. De meeste moderne harde schijven zijn beperkt tot 8 à 10 TB. Maar tape heeft inmiddels het vermogen om 185 TB op te slaan, 37.000 keer meer dan een Blu-ray-schijf. Dit is te danken aan een nieuw aanbod van Sony en maakt het een zeer aantrekkelijke archiefmethode wat de totale eigendomskosten betreft.

 3. Plan voor redundantie.
 4. Het is een belangrijke best practise om een back-up van de back-up te hebben. Dit is van oudsher de rol van tape binnen enterprises en deze wordt normaliter bij een externe faciliteit ondergebracht. Gebruik de voorschriften binnen uw sector als uw richtlijn. De wet schrijft mogelijk specifieke aspecten van meervoudige back-ups voor. Als dat niet het geval is, is het aan u om een onfeilbaar gegevensopslagsysteem op te zetten.

 5. Maak beveiliging een hoge prioriteit.
 6. Inherente en door de mens veroorzaakte IT-rampen (zoals gegevenslekken) komen op de voorpagina van het zakelijk katern terecht. Door externe tape-opslag toe te voegen aan een back-up en herstelplan voor gegevens op tape houdt u uw bedrijfsgegevens veilig. Uw gegevens opslaan op een veilige, externe locatie biedt zekerheid tegen plaatselijke problemen. In het geval van een bedrijfsstilstand kunt u uw gegevens snel en volledig herstellen met behulp van een vertrouwde deskundige partner.

 7. Maak een slim bewaarplan.
 8. De dalende kosten van gegevensopslag maken het voor sommige bedrijven gemakkelijk om alles voor altijd op te slaan. Soms doen ze dit in de cloud. Maar veel regels vragen om een logisch bewaarplan dat omschrijft welke gegevens in welke indelingen worden opgeslagen en hoelang ze worden bewaard. Ook hiervoor geldt dat de regelgeving dit mogelijk al voor uw sector heeft bepaald.

  U kunt ook kijken naar optimalisering van processen waarin veel papier wordt verbruikt. Bedrijven werken aan de verbetering van efficiëntie en inzet van resources, en gebruiken daarbij steeds vaker Shared Services-structuren voor belangrijke bedrijfsfuncties. Het aanvankelijke succes op de financiële en boekhoudafdelingen betekent dat bedrijven dit model ook op andere afdelingen willen gaan toepassen.

 9. Plan voor eenvoudige toegang.
 10. Als uw bedrijf niet in staat is om snel bij kritieke gegevens te komen, vooral in het geval van juridische onderzoeken of audits, kan uw bedrijf in de problemen komen. Uw back-up- en herstelprogramma bevat waarschijnlijk een gelaagd opslagschema waarin u specifieke soorten gegevens naar specifieke soorten opslagmedia kunt sturen, afhankelijk van hoe snel u bij de gegevens moet kunnen komen. U combineert waarschijnlijk hardeschijfgebaseerde en tapegebaseerde opslag in een poging de meest efficiënte en kosteneffectieve oplossing te vinden.

  Een efficiënt gegevensback-up en -herstelprogramma is niet slechts een fijne bijkomstigheid: het is van essentieel belang voor u en uw bedrijf. Als u deze stappen volgt, zou u een robuust, bruikbaar kader moeten kunnen opbouwen voor betrouwbare en veilige gegevensback-up en -herstel, een kader dat de kritische blik van regelgevers kan doorstaan.

Iron Mountain Stelt Voor: Veilige En Efficiënte Externe Opslagdiensten

Back-uptape blijft de optimale opslagoplossing voor de bescherming en archivering van gegevens, zowel op uw eigen locatie als extern. De diensten van Iron Mountain® off-site dataprotetie bieden de processen, beveiliging en controle die u nodig hebt om uw archieven veilig te houden. De belangrijkste diensten zijn onder meer:

 • Toegewezen transportservice: dit is een ultraveilige en gedocumenteerde beheerketen voor uw meest vertrouwelijke gegevens.
 • Ondersteuning bij gegevensherstel na calamiteiten: zorg dat uw bedrijf snel weer aan de slag kan wanneer (niet als) een onverwachte storing in het systeem optreedt.
 • Verplaatsing tapebibliotheek: logistieke ondersteuning en expertise kunnen u helpen uw volledige back-uptapebibliotheek, of een deel daarvan, naar een externe faciliteit te verhuizen.
 • Inventariscontrole: vermijd onbekende en niet-opgeloste afwijkingen in uw tape-inventaris, zodat uw organisatie de gegevens kan vinden die ze nodig heeft om na een noodgeval weer op gang te komen.
 • Veilige mediavernietiging: een verdedigbaar, gedocumenteerd en herhaalbaar proces om uw elektronische media, onsite én offsite voor te bereiden, te verwerken, te verplaatsen, of waar nodig te vernietigen.

Hebt u vragen over de back-up en het herstel van gegevens? Lees meer informatie over dit onderwerp in het Kenniscentrum of neem contact op met het Data Backup & Recovery Team van Iron Mountain. Een product- en servicespecialist die uw specifieke uitdagingen begrijpt, staat met deskundig advies voor u klaar.