Het Gebruik Van Back-Up Tapes in de Cloud: Waarom Tape de Beste Oplossing is

U heeft inmiddels uw belangrijkste informatie gemigreerd naar een cloud-provider. Dat klinkt goed - maar zijn die gegevens volledig beschermd? Er zijn een aantal zeer belangrijke redenen waarom uw cloudprovider de mogelijkheid van back-ups op tape moet bieden.

Het beheren van gegevens in de cloud klinkt aantrekkelijk: alle data wordt opgenomen in de cloud, en u kunt uw gegevens vervolgens weer herstellen, waar en wanneer u dat maar wilt. In de praktijk is dat echter niet zo eenvoudig en probleemloos. Zonder een gedegen planning en goede veiligheidsmaatregelen, kan het bewaren van essentiële bedrijfsgegevens in de cloud leiden tot een bedrijfsstilstand of zelfs verlies van gegevens. En dan hebben we het nog niet over de resulterende kosten van downtime en sancties.

Back-Uptape Technologie: Met Grote Vaart De Toekomst In

Om er helemaal zeker van te zijn dat uw gegevens in de cloud veilig zijn, moet u de gegevensback-up infrastructuur van uw provider goed onder de loep nemen. Werkt uw provider niet met back-up tapes? Hieronder ziet u drie redenen waarom tapeopslag essentieel is voor de veiligheid van bedrijfsgegevens in de cloud.

Reden 1: Tape heeft het offline-voordeel.

Tape-opslag is veilig en zeker. U heeft altijd verbinding met uw informatie in de cloud, omdat deze voortdurend is aangesloten op een netwerk en voortdurend actief is. Maar wat is het risico van dit gemak? Uw financiële administratie, bestanden van klanten, verkoopstrategieën - oftewel de levensader van uw bedrijf - worden voortdurend bedreigd door beschadiging, verwijdering, infectie en hacking aanvallen.

Met deze risico's in gedachten, is het belangrijk dat u controleert of uw cloudprovider de beste methoden voor beveiliging hanteert, waaronder back-uptapes om gevoelige gegevens offline op te slaan. Zo staan deze niet bloot aan virussen, botnets of cybercriminelen (en werpt u bovendien een eerste barrière op tegen natuurrampen). Voor een nog betere beveiliging neemt u een vertrouwde informatiebeheerder in de arm voor het vervoeren van tapes tussen verschillende locaties.

Reden 2: Tape is misschien niet hot, maar wel goedkoper.

Per byte gerekend blijven harde schijven een duurdere oplossing dan tape. Tape is doorgaans 8 tot 10 keer goedkoper in aanschaf en gebruik dan schijfopslag. Bovendien worden er steeds meer gegevens opgeslagen: 56% van de IT-managers geeft aan dat de bedrijfsopslag jaarlijks met 10 tot 24 procent groeit. Een derde zegt zelfs dat de toename nog sterker is, volgens het rapport State of Storage van InformationWeek uit 2013.

De les? Het gebruik van schijfruimte als back-up voor de gigabytes aan informatie die uw bedrijf elke dag produceert, is op de lange termijn niet financieel verantwoord.

Reden 3: Tape gaat tientallen jaren mee.

Tape heeft een bijzonder lange levensduur. Onder de juiste omstandigheden blijven moderne tape-cassettes 20 jaar of langer goed. Dit maakt ze ideaal voor het opslaan van archiefgegevens. Dankzij deze lange levensduur kan een bedrijf kopieën opslaan voor zolang als dit nodig is voor de eigen behoeften, of de vereisten door wet- en regelgeving van de overheid en betreffende sector.

Hoewel schijven zich goed staande houden in een cloud die 24/7 doorgaat, is uw bedrijf bij het langdurig opslaan van informatie beter af met kosteneffectieve externe tapeopslag in kluizen. Tapes kunnen jarenlang in een koele, donkere plaats worden opgeslagen. En zijn indien nodig ook snel weer gereed om uw belangrijke documenten beschikbaar te stellen.

Uiteindelijk is alleen de cloud niet de allesomvattende oplossing voor de opslagbehoeften van uw bedrijf. Door opslag in de cloud te combineren met back-up op tape, kunt u gebruikmaken van alle voordelen die de cloud biedt, zonder dat u het risico loopt uw gegevens te verliezen.

Hebt u vragen over de back-up en het herstel van gegevens? Lees meer informatie over dit onderwerp in het Kenniscentrum of neem contact op met het Data Backup & Recovery Team van Iron Mountain. Een product- en servicespecialist die uw specifieke uitdagingen begrijpt, staat met deskundig advies voor u klaar.