Kan uw organisatie waardevolle informatie uit uw gegevens halen?

Kunnen uw concurrenten het beter?

PwC heeft samen met Iron Mountain de eerste informatiewaarde-index gecreëerd. Deze index beoordeelt de vooruitgang die bedrijven hebben geboekt in het bepalen en gebruiken van de waarde van informatie. De manier waarop organisaties informatie beheren is tegenwoordig heel belangrijk, en veel bedrijven zijn bang dat hun concurrenten het beter doen. De meeste organisaties hebben twee mogelijk tegenstrijdige prioriteiten: beveiliging tegen verlies en inbreuk, en waarde uit informatie halen.

Uit de PwC Risk Index van vorig jaar bleek dat 83% van de organisaties het rendabel maken van informatie tegenwoordig als een prioriteit beschouwt.

Voor het creëren van de index zijn 1800 senior business leaders in Europa en Noord-Amerika ondervraagd. We onderzochten:

  • bewustzijn van de waarde van informatie
  • prioriteiten
  • bestuur, processen en cultuur
  • voordelen van waardevolle informatie uit gegevens.

Uit ons onderzoek is gebleken dat de meeste bedrijven niet over de vaardigheden, technologie en cultuur beschikken die nodig zijn om waardevolle informatie uit hun gegevens te halen. Slechts een klein deel van de ‘informatie-elite’ kan waardevolle informatie uit gegevens halen om meer betrokkenheid van klanten, productinnovaties en andere voordelen te bereiken. Voor het hoger management is het tijd om actie te ondernemen.

Download de whitepaper nu

Download de managementsamenvatting voor meer informatie

Nu downloaden

De infographic toont de belangrijkste punten van ons onderzoek.

Nu downloaden