Hoelang kan uw organisatie doorwerken na een gebeurtenis die een aanzienlijk dataverlies veroorzaakt? Er hoeft geen spectaculaire ramp te ontstaan om de continuïteit van een bedrijf in gevaar te brengen. Want een ongeluk schuilt soms letterlijk in een klein hoekje.

Uw bedrijf moet doorgaan, wat er ook gebeurt.

Het is noodzakelijk dat ondernemingen stilstaan bij de mogelijke gevaren van informatieverlies en de gevolgen van ongeplande storingen. De zekerheid dat kritische bedrijfsinformatie (documenten, data en toepassingen) beschikbaar blijft – wat er ook gebeurt – vraagt om:

  • maatregelen om de risico’s tot een minimum te beperken (zie ook de sectie over risicobeheer)
  • maatregelen om snel te kunnen herstellen tot de normale situatie.

Een solide bedrijfscontinuïteitsplan kan u helpen de essentiële bedrijfsinformatie veilig te stellen en uw bedrijf op alle eventualiteiten voor te bereiden. Veilige off-site opslag van uw data en documenten, risicobeoordeling, plannen voor herstel na dataverlies en het testen hiervan kunnen een snelle en volledige terugkeer naar 'business as usual' mogelijk maken.

De weg naar een goede voorbereiding op noodgevallen begint met de eerste stap: de tijd nemen om uw maatregelen voor bedrijfscontinuïteit te bekijken en begrijpen waar de risico's liggen. Denk ook aan het extern opslaan van uw back-ups.
Ga voor meer informatie over hoe onze services u kunnen helpen naar de pagina over externe archiefopslag en externe tape-opslag en-herstel.