Facturen, personeelsdossiers, jaarrekeningen. Voor de meeste zakelijke documenten gelden wettelijke bewaartermijnen. Hoe lang moet u ze in het archief houden of op uw pc laten staan? En wanneer mag (of moet!) u gearchiveerde documenten verwijderen?

Download de European Document Retention Guide of de Netherlands Document Retention Guide.

Een effectief programma voor documentbeheer is essenieel om je bedrijfsrisico en de kans op kostbare juridische processen, veroorzaakt door het vernietigen van informatie vóór, of het bewaren van informatie ná de wettelijk voorgeschreven bewaartermijn, tot een minimum te beperken.

Deze (Engelstalige) gids geeft een ovezicht van alle wet- en regelgeving rondom bewaartermijnen voor zakelijke documenten in 15 europese landen. Per land kunt u aan de hand van een overzichtelijke tabel snel opzoeken wat de wettelijke voorschriften zijn voor minimale en maximale bewaartermijnen, uitgesplitst naar type document (financieel, HR, inkoop, juridisch, et cetera ). Bovendien komen in de gids relevante juridische kwesties ter sprake. Alles bij elkaar vormt het een leidraad om de complexiteit van documentbeheer te doorgronden en geeft het een duidelijk beeld van de verschillende documenttypen, hun zakelijke functie en de wetgeving die op deze documenten van toepassing is. Daarnaast biedt de gids praktische tips om uitdagingen rondom een effectief programma voor documentbeheer het hoofd te bieden.

Voor een gratis gids rondom de bewaartermijnen voor zakelijke documenten in Europa, download u de European Retention Guide 2013.

Deze gids bevat:

  • Een overzicht van bewaartermijnen voor zakelijke documenten in 15 Europese landen
  • Handvatten voor effectief en compliant documentbeheer
  • Best practice voor het invoeren van een compliant records management programma
  • Juridische kwesties die uw documentbeheer beïnvloeden

Deze gids is opgesteld door Iron Mountain en De Brauw Blackstone Westbroek in samenwerking met 14 andere door hen aangewezen advocatenkantoren in Europa. Download de gids nu en deel deze gratis bron van kennis en praktische tips met uw collega’s.

TIP: Bekijk ook de webinar ‘Mastering Global Records Management’ over big data, bewaartermijnen, ongestructureerde informatie en digitalisering. Experts geven u handvatten en tips vanuit verschillende invalshoeken.